Най-скъпият сандвич в света – £1,100

‘Glamburger’ е бургер, който се предлага в ресторант в лондонския квартал Челси, където клиентите могат да опитат екстравагантните вкусове на позлатен и черен трюфел бри. Цената на такъв сандвич е £1,100! Съставките включват телешко Kobe Wagyu с добавено към него еленово месо от Нова Зеландия и това всичко подправено с пушена хималайска сол. Сосовете са с черен трюфел бри. Сандвичът се сервира с канадски омар на очи в ирански шафран, гарниран с кленов сироп и покритие от шарен бекон, хайвер от белуга и пушени патешки яйца и това – сложно обхванато в годни за консумация позлатени листа.

Най-скъпият сандвич на света съдържа 220г пастет от Kobe Wagyu смляно телешко и добавени 60г  еленово месо  от Н. Зеландия и пушена хималайска сол.

Вътре в пастета има течен джоб от черен трюфел бри.  Сякаш това не е достатъчно и бургерът се сервира с канадски омар, застлан с ирански шафран, покрит с кленов сироп, хайвер от белуга и патешки яйца, и това – покрито със златно, но ядливо листо. Хлебчето е покрито с японски “matcha” – вид зелен чай на прах – майонеза и отново златно листо.

Към всичко това се добавя манго и шампанско. Сол се изсипва на върха и се накисва с настърган бял трюфел. Този сандвич съдържа 2 618 калории – повече от препоръчителния дневен прием за възрастен. Гастрономичният подвиг, който се предлага в ресторанта на Honky Tonk, отне три седмици, за да се създаде в кухнята на главен готвач Крис Грей, който експериментира с различни съставки и методи, преди да се справи с печелившата рецепта.

Call Now ButtonОбади се